Despre sanatate

Ce cauzează refluxul de acid noaptea și ce trebuie să faceți
Refluxul de acid în timpul nopții poate fi asociat cu sarcina, hernia hiatală și consumul anumitor alimente aproape de ora de culcare. Tratamentul și prevenirea includ medicamente și modificări ale stilului de viață.

Pentru tratamentul crizelor ușoare sau rare de reflux acid, se pot folosi medicamente OTC (eliberate fără prescripție medicală) sau prescrise, cum ar fi antiacidele, blocanții ai receptorilor H2 și inhibitorii ai pompelor de protoni. Evitarea alimentelor și băuturilor declanșatoare, precum alcoolul, băuturile cu cofeină și mâncărurile picante, poate ajuta la reducerea simptomelor.

Păstrarea unui jurnal alimentar și monitorizarea simptomelor pot ajuta la identificarea și gestionarea alimentelor declanșatoare. De asemenea, este important să cunoașteți efectele secundare ale medicamentelor și să discutați cu un medic dacă acestea provoacă reflux acid sau alte simptome.

Reducerea stresului, menținerea unei greutăți moderate și alte tehnici de relaxare pot fi, de asemenea, utile în tratarea refluxului acid. Pentru prevenirea refluxului acid în timpul nopții, este recomandat să dormiți cu capul ridicat, să evitați mesele mari și să nu mâncați cu cel puțin 3 ore înainte de culcare.

Refluxul de acid în timpul nopții poate fi cauzat de relaxarea anormală a sfincterului esofagian inferior (LES) și de alte factori precum sarcina, hernia hiatală și consumul de alcool sau alimente.

Pentru a opri refluxul de acid în timpul nopții, este recomandat să urmați sfaturile medicului și să identificați și să evitați alimentele și obiceiurile care declanșează simptomele. Consumul de lichide cum ar fi apă, ceaiuri din plante și lapte pe bază de plante poate fi benefic pentru reducerea simptomelor de reflux acid.
Mai multe informatii
Noi direcții pentru screeningul cancerului de sân pentru femeile cu vârsta între 40 și 74 de ani: Ce trebuie să știți
USPSTF a finalizat recent ghidul său pentru depistarea cancerului de sân, efectuând mai multe modificări semnificative în ceea ce privește vârsta de screening și alte recomandări.

Ghidul actualizat reduce vârsta recomandată pentru screening-ul cancerului de sân la 40 de ani și recomandă ca examinările să fie repetate la fiecare doi ani până la vârsta de 74 de ani.

De asemenea, se remarcă că screening-ul la femeile de 75 de ani și peste nu este recomandat din lipsă de dovezi, iar screening-ul suplimentar pentru cei cu sânii denși nu este susținut de suficiente date.

Raportul subliniază, de asemenea, nevoia de a aborda disparitățile rasiale în ceea ce privește rezultatele sănătății și subliniază importanța adaptării la cercetarea în evoluție pentru a asigura eficacitatea și siguranța screeningului.

Aceste modificări pot avea un impact semnificativ asupra detectării precoce a cancerului de sân și a rezultatelor tratamentului, conform experților, subliniind necesitatea ca medicii să fie la curent cu cele mai recente recomandări și cercetări pentru a oferi cea mai bună îngrijire posibilă pacienților lor.
Mai multe informatii
Este sucul de țelină sănătos? Tot ce trebuie să știți
Sucul de țelină este recunoscut pentru conținutul său bogat de nutrienți, oferind numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv antioxidanți și compuși antiinflamatori. Este o alegere excelentă pentru hidratare, având în vedere conținutul său ridicat de apă, și este o alternativă sănătoasă la băuturile îndulcite, având un conținut scăzut de zahăr. De asemenea, sucul de țelină este bogat în fitonutrienți care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, contribuind la reducerea stresului oxidativ din organism. Există și cercetări care sugerează că sucul de țelină poate avea beneficii pentru sănătatea intestinului, prin conținutul său de compuși vegetali benefici, cum ar fi luteolina. Cu toate acestea, este important să luați în considerare modul în care este preparat sucul de țelină și să optați pentru variante care păstrează fibrele, deoarece acestea sunt esențiale pentru sănătatea digestivă.
Mai multe informatii
Simptome de atac de cord la femei vs. bărbați
Atacul de cord la bărbați provoacă, de obicei, durere în piept sau disconfort, care poate fi simțit ca durere, greutate, presiune, plenitudine, strângere sau arsuri la stomac. De obicei, durează mai mult de câteva minute sau dispare, dar revine din...
Mai multe informatii