Cum să te pregătești pentru întânirea cu medicul când suferi de hipertensiune arterială

Cum să te pregătești pentru întânirea cu medicul când suferi de hipertensiune arterială - DEFIRO

Dacă credeți că ați putea avea hipertensiune pulmonară sau sunteți îngrijorat de riscul de hipertensiune pulmonară, faceți o programare la furnizorul dumneavoastră de asistență medicală.

În timp ce scurtarea respirației este unul dintre primele simptome ale hipertensiunii pulmonare, simptomul este, de asemenea, comun cu multe alte afecțiuni, cum ar fi astmul.

Programările pot fi scurte. De multe ori sunt multe de discutat, așa că este o idee bună să fii pregătit pentru întâlnirea ta. Iată câteva informații care să vă ajute să vă pregătiți pentru programare și la ce să vă așteptați de la furnizorul dvs.

Fiți conștienți de orice restricții prealabile. În momentul în care faceți programarea, asigurați-vă că întrebați dacă trebuie să faceți ceva în avans, cum ar fi să completați formulare sau să vă restricționați dieta. Pentru unele teste imagistice, de exemplu, ar putea fi necesar să evitați mâncarea sau băutura pentru o perioadă de timp înainte.
Notați orice simptome pe care le aveți, inclusiv orice simptom care ar putea părea fără legătură cu hipertensiunea pulmonară. Încercați să vă amintiți când au început. Fii specific, cum ar fi zile, săptămâni și luni.
Notați informațiile personale cheie, inclusiv orice antecedente familiale de hipertensiune pulmonară, boli pulmonare, boli de inimă, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială sau diabet și orice stres major sau schimbări recente în viață.
Faceți o listă cu toate medicamentele, precum și cu orice vitamine sau suplimente pe care le luați. De asemenea, asigurați-vă că îi spuneți medicului dumneavoastră dacă ați încetat recent să luați medicamente.
Luați cu voi un membru al familiei sau un prieten, dacă este posibil. Uneori poate fi dificil să-ți amintești toate informațiile furnizate în timpul unei întâlniri. Cineva care vine cu tine s-ar putea să-și amintească ceva pe care l-ai omis sau l-ai uitat.
Fiți pregătit să discutați despre dieta dvs. și despre obiceiurile dvs. de exerciții fizice. Dacă nu urmați deja o dietă sau o rutină de exerciții fizice, discutați cu furnizorul dvs. despre orice provocări cu care vă puteți confrunta la început.
Scrieți întrebările pe care să le adresați medicului dumneavoastră. Enumerați-vă întrebările de la cele mai importante la cele mai puțin importante în cazul în care timpul expiră.
Pentru hipertensiunea pulmonară, câteva întrebări de bază pe care trebuie să le adresați medicului dumneavoastră includ:

  • Ce poate cauza simptomele sau starea mea?
  • Care sunt alte cauze posibile pentru simptomele sau starea mea?
  • De ce fel de teste voi avea nevoie?
  • Care este cel mai potrivit tratament?
  • Care este un nivel adecvat de activitate fizică?
  • Cât de des ar trebui să fiu examinat pentru modificări ale stării mele?
  • Care sunt alternativele la abordarea primară pe care o sugerați?
  • Am alte afectiuni de sanatate. Cum le pot gestiona cel mai bine împreună?
  • Există restricții pe care trebuie să le respect?
  • Ar trebui sa vad un specialist?
  • Există o alternativă generică la medicamentul pe care îl prescrieți?
  • Există broșuri sau alte materiale tipărite pe care le pot lua acasă cu mine? Ce site-uri recomandati?

Nu ezitați să puneți alte întrebări în timpul programării.

La ce să vă așteptați de la medicul dumneavoastră
Este posibil ca furnizorul dvs. de servicii medicale să vă pună multe întrebări. A fi gata să le răspunzi s-ar putea să economisești timp pentru a trece peste orice detalii pe care vrei să-l petreci mai mult timp. Furnizorul dvs. ar putea întreba:

  • Când ați început să aveți simptome?
  • Aveți întotdeauna simptome sau vin și pleacă?
  • Cât de severe sunt simptomele?
  • Ce, dacă ceva, pare să îmbunătățească simptomele?
  • Ce, dacă ceva, pare să agraveze simptomele?

Ce poti face intre timp
Niciodată nu este prea târziu pentru a face schimbări sănătoase în stilul de viață, cum ar fi renunțarea la fumat, reducerea consumului de sare și o dietă sănătoasă. Aceste modificări pot ajuta la prevenirea agravării hipertensiunii pulmonare.


You may also like Mai multe