Sfaturi de stil de viață pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială

Sfaturi de stil de viață pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială - DEFIRO

Dacă aveți factori de risc pentru hipertensiune arterială, puteți lua măsuri acum pentru a vă reduce riscul pentru afecțiune și complicațiile acesteia.

Adaugă fructe și legume în dieta ta
Încet, începeți să mâncați mai multe porții de plante sănătoase pentru inimă. Încercați să mâncați mai mult de șapte porții de fructe și legume în fiecare zi. Apoi încercați să adăugați încă o porție pe zi timp de 2 săptămâni. După cele 2 săptămâni, urmărește să adaugi încă o porție. Scopul este de a avea 10 porții de fructe și legume pe zi.

Limitați zahărul rafinat
Încercați să limitați cantitatea de alimente îndulcite cu zahăr, cum ar fi iaurturi aromate, cereale și suc, pe care le consumați zilnic. Alimentele ambalate ascund zahărul inutil, așa că asigurați-vă că citiți etichetele.

Reduceți aportul de sodiu
Persoanele care trăiesc cu hipertensiune arterială și cele cu un risc crescut de boli de inimă pot fi sfătuite de către medicul lor să-și mențină aportul zilnic de sodiu între 1.500 miligrame și 2.300 miligrame pe zi.

Cea mai bună modalitate de a reduce sodiul este să gătiți alimente proaspete mai des și să limitați cantitatea de mâncare fast-food sau de alimente preambalate pe care o consumați, care uneori pot fi foarte bogate în sodiu.

Stabiliți obiective de pierdere în greutate
Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să slăbiți, discutați cu ei despre obiectivul optim de pierdere în greutate pentru dvs. Sursa de încredere a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă un obiectiv de scădere în greutate de una până la două kilograme pe săptămână. Acest lucru poate fi realizat printr-o dietă mai hrănitoare și exerciții fizice sporite.

Folosirea unui antrenor sau a unei aplicații de fitness și, eventual, chiar și a unui dietetician, sunt toate metodele care te ajută să înveți cum să faci cele mai bune alegeri pentru corpul tău și stilul tău de viață.

Monitorizați-vă regulat tensiunea arterială
Cel mai bun mod de a preveni complicațiile și de a evita problemele este recunoașterea precoce a hipertensiunii.

Păstrați un jurnal al tensiunii arteriale și duceți-l la întâlnirile obișnuite cu medicul dumneavoastră. Acest lucru vă poate ajuta medicul să vadă eventualele probleme înainte ca afecțiunea să avanseze.

Hipertensiune arterială în timpul sarcinii


Persoanele cu hipertensiune arterială pot naște copii sănătoși, în ciuda afecțiunii. Dar poate fi periculos atât pentru părintele care naște, cât și pentru copil dacă nu este monitorizat îndeaproape și gestionat în timpul sarcinii.

Persoanele cu hipertensiune arterială care rămân însărcinate sunt mai susceptibile de a dezvolta complicații. De exemplu, femeile însărcinate cu hipertensiune arterială pot prezenta scăderea funcției renale. Bebelușii născuți din părinți care naște cu hipertensiune arterială pot avea o greutate mică la naștere sau pot fi născuți prematur.

Unele persoane pot dezvolta hipertensiune arterială în timpul sarcinii. Se pot dezvolta mai multe tipuri de probleme de hipertensiune arterială. Condiția se inversează adesea odată ce copilul se naște. Dezvoltarea hipertensiunii în timpul sarcinii poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune mai târziu în viață.

Preeclampsie
În unele cazuri, gravidele cu hipertensiune arterială pot dezvolta preeclampsie în timpul sarcinii. Această condiție de creștere a tensiunii arteriale poate provoca complicații la rinichi și alte organe. Acest lucru poate duce la niveluri ridicate de proteine în urină, probleme cu funcția ficatului, lichid în plămâni sau probleme vizuale.

Pe măsură ce această afecțiune se agravează, riscurile cresc pentru mamă și copil. Preeclampsia poate duce la eclampsie, care provoacă convulsii. Problemele de hipertensiune arterială în timpul sarcinii rămân o cauză importantă a decesului matern în Statele Unite. Complicațiile pentru copil includ greutate mică la naștere, nașterea timpurie și nașterea mortii.

Nu există o modalitate cunoscută de a preveni preeclampsia și singura modalitate de a trata această afecțiune este să nașteți copilul. Dacă dezvoltați această afecțiune în timpul sarcinii, medicul dumneavoastră vă va monitoriza îndeaproape pentru complicații.


You may also like Mai multe